dinsdag 9 juni 2009

SPICER OFF HIGHWAY

Voor de Dana Corporation is de situatie vanaf het 2de kwartaal tot en met het einde van het jaar verslechterd, sedert juni is dit het geval voor de off-highway sector.

Er is een sterk dalende verkoop in de landbouwsector, die gevoelig ligt voor Arco.

De drop in de verkopen is zeer hoog wat gevolgen heeft voor de winst.

De Dana Corp. heeft dan ook beslist dat er 20% bedienden moesten afvloeien in Amerika. Wat reeds is gebeurd.

Brend Mackee is nu volledig aangesteld voor de Off-highway groep om Europa te helpen.

Het probleem in Europa is dat er voor de 5 grote bedrijven maar een belading is voor 2 bedrijven.

Voor Brugge heeft men volgens de directie qua verkopen het dieptepunt bereikt in mei ( 383 orders en 481 verzonden ). Men heeft daar een verlies van 700.000 dollars. Voor juni bedraagt de order 480 en wil men er 491 verzenden. Vanaf juli tot het einde van het jaar hebben we terug een verlies van ongeveer 100 units. Er is ook te weinig afgebouwd van inventaris (400.000 dollars). Dus men heeft het slechter gedaan dan de forcast en daardoor heeft men een cash moeten opnemen van 1,2 miljoen. Het loopt ook verkeerd in de kwaliteit-montage-logistiek. Daarom is men bezig met het realiseren in het verder afbouwen van de inventaris. Inspanningen worden er geleverd bij de controle en de productiviteit. De slechte kwaliteit bij aankomst en de garantie, de scrap-herwerking in staal en de montage afkeur op de testbanken worden ook aangepakt. Daar is er al een verbetering van afkeur van 20% naar 15%. De oorzaken van de problemen in de Montage ligt deels bij de leveranciers, deels montage, vuil in stukken en op de testbanken. Voor de productiviteit is het zeer moeilijk een evenwicht te zoeken tussen belading en aanwezigheid. Daarom had men ook een stuk belading bijgestoken bij de Machines. Maar daardoor daalde de inventaris niet in de ruw. Met andere woorden ze zullen geen belading meer binnenhalen die niet verkocht kan worden. Het is ook noodzakelijk het herpakken van de kwaliteit en de productiviteit. Daardoor is DOS goed om onmiddellijk problemen aan te pakken, op te lossen en te verbeteren. En tot slot probeert de directie de evenredigheid in stempelen te respecteren.

Een overzicht van de werkweek voor de maanden juli en augustus : Week van 1 juli collectief stempelen - week van 6 juli groep 3 werken - week van 13 juli groep 4 - week van 20 juli closing week - week van 27 juli groep 1 en 2 werken - week van 3 augustus collectief stempelen - week van 10 augustus groep 3 - week van 17 augustus groep 4 en week van 24 augustus groep 1.

Geen opmerkingen: