zondag 7 juni 2009

Veranderingen bij Clametal Diksmuide!

De schilderafdelingen poederlak en natlak alsook de montage verhuizen naar Team Roeselare.

Nu zijn ze in Roeselare plaats aan het maken om de reeds gelakte stukken en onderdelen van Diksmuide naar daar te laten verhuizen, enkel de beide installaties poederlak en natlak blijven in Diksmuide enkel en alleen omdat ze in Roeselare een veel grotere en modernere installatie hebben ( besparingen!!!).

Ook de mensen die in die afdelingen werken gaan mee en zullen worden tewerkgesteld in Roeselare. Er wordt gezegd onder dezelfde voorwaarden als in Diksmuide (???), maar dit moet wel nog verder besproken en op papier gezet worden.
Het gaat over een achttal mensen die allemaal lid zijn van het Abvv. Eén persoon is al sedert vorige week tewerkgesteld in Roeselare. De gemuteerde werknemers blijven tewerkgesteld in Roeselare en komen niet meer terug naar Diksmuide. Dit werd meegedeeld door bedrijfsleider Geert Decocker alhoewel dit tegen de vakbondsdelegatie in een vorige vergadering van begin maart anders werd gezegd ( wordt vervolgd).

Ook in Diksmuide zal slechts de helft van het ganse gebouw in gebruik worden genomen.
Zo moet de lasafdeling en de puntlasafdeling alsook de slijphoek met al hun machines en onderdelen naar de andere kant van het bedrijf. Verder zal men zien hoeveel plaats er dan nog over is om eventueel nog iets op te schuiven, de oude laser en een ponsmachine zullen plaatsmaken en verkocht worden.

Tengevolge van de aanhoudende crisis doet men er alles aan om te besparen, anderzijds moet Team Industries ook nog huur betalen voor de bedrijfsgebouwen aan de vorige werkgever Guido Claeys.

Deze veranderingen zullen geen ontslagen met zich meebrengen, maar dit zou wel eens de aanleiding kunnen zijn om later alles naar Team Roeselare te verhuizen.

Een nieuw order werd binnen gehaald voor Atlas Copco. Normaal zou de productie van het nieuwe order nog starten voor het groot verlof, dit zou Clametal dan terug ook wat meer ademruimte geven.

Geen opmerkingen: