donderdag 2 april 2009

Case New Holland

PRODUCTIEPROGRAMMA

Door de verminderde vraag naar maaidorsers in PO3 ten opzichte van PO2 verdwijnen er 187 maaidorsers uit het productieprogramma.
In PO2 werden 3109 maaidorsers weergegeven, PO3 voorziet 2922 maaidorsers.
Door deze daling worden dus 10 bijkomende collectieve stempeldagen in de maand mei voorzien voor de werknemers van alle productieafdelingen van de maaidorser.
We volgen momenteel het systeem van selectieve tijdelijke werkloosheid en door de nood aan meer dagen selectieve werkloosheid in bepaalde afdelingen moet er overgeschakeld worden naar het systeem van schorsing zware werkloosheid.
Week 16, 19 en 24 zijn verplichte werkweken en wordt er dus collectief gewerkt.
Er werd wel geprobeerd om de stempeldagen van de maaidorser, balenpers en hakselaar zoveel mogelijk te laten samenvallen.
Voor de maaidorser en de balenpers wordt dus collectief gestempeld vanaf 14 mei tot en met 29 mei.
Voor de hakselaar blijven de stempeldagen zoals voordien werd meegedeeld, nl. van 11 mei tot en met 11 juli, maar met een verplichte werkweek, week 24.

WCM (World Class Manufacturing)

Wat is WCM: het optimaliseren van werkposten, het verbeteren van de toevoer van stukken, het bekijken van ergonomie op de werkpost en op een efficiënte manier de montageopdracht uitvoeren.
Er is een WCM audit doorgegaan.
Het was een geslaagde audit volgens het bedrijf, we scoorden 14 punten.

ORGANISATIEWIJZIGINGEN

Door de werkgever werd aangekondigd:
Dhr. Claude Otwiaska wordt plant manager in Croix (Noord Frankrijk).
In CNH Zedelgem wordt dhr. Otwiaska vervangen door dhr. Tom Verbaeten, tot op vandaag plant manager in CNH Antwerpen.
Op zijn beurt wordt Dhr. Verbaeten in CNH Antwerpen vervangen door dhr. Luc De Splentere, die er plant manager wordt.
Dhr. Niek Vanwynghene, nu plant manager in Croix, komt terug naar Zedelgem waar hij de functie van coördinator van de oogstmachines in Europa op zich neemt.
Dit houdt in dat hij de coördinatie op zich neemt die gebeuren tussen Zedelgem, Polen en Coex (productie van druivenplukkers) op gebied van productlanceringen en strategische planning.

Geen opmerkingen: