donderdag 2 april 2009

PACKO INOX Zedelgem

Op vandaag worden wij geconfronteerd met zeer veel tijdelijke werkloosheid en zeker bij de melkkoeltanks waar er maar een bezetting is van 50 à 60 %.
Bij de cryogene producten is er dan wel weer veel werk en dit tot aan het verlof om een compleet nieuwe machine (proto type tunnel van 20 meter lang) op poten te zetten, het probleem is dat ze nog niet kunnen opstarten bij gebrek aan stukken die nog niet voorradig zijn, zal nog een 2 tal weken duren.
In de farmaceutische producten blijft alles normaal draaien met een volle bezetting.
Algemeen ziet de aprilmaand er zeer zwak uit, er wordt vooropgesteld dat de melkprijzen zouden stijgen rond de verlofperiode en dan zou het iets kunnen verbeteren, maar een goed jaar zal het zeker niet worden.
Bij de bedienden werden ze voor de keuze gezet ofwel afslankingen ofwel iedereen 5% inleveren over een periode van 3 maanden, maar met de mogelijkheid om nog eens 3 maand te verlengen. Vijf % in 3 maanden is gelijk aan 3 dagen loon.
De keuze van de bedienden was om iedere maand 1 dag collectief toegestane afwezigheid te krijgen met als gevolg dat de arbeiders collectief mochten gaan stempelen op die dagen terwijl dat er voor bepaalde mensen wel werk was en dat viel niet in goede aarde bij deze mensen want wij hebben al genoeg ingeleverd.
Nog een reden om misnoegd te zijn was dat wij in de winter periode gevraagd werden om met de arbeiders op een of andere manier besparingen te doen en dat wij dan een voorstel gedaan hebben met de lage bezetting die er dan was wegens economische redenen om 1 dag per week collectief te stempelen om te besparen op de verwarming en dat was toen onmogelijk
In deze situatie hebben wij onze bedenkingen erbij.

Geen opmerkingen: