donderdag 2 april 2009

WEMA

Werkvooruitzichten:

Het omzetcijfer voor de maand februari is gering en allesbehalve goed te noemen.
De prognose voor CAT is nog met de helft gezakt dat wil zeggen met 80% gedaald ten overstaan van vorig jaar. CAT kunnen we als klant vergelijken met Spicer. De kleinere klanten zoals Woodward en Hoerbiger hebben nu in omzet de grotere bedrijven voorbijgestoken. Er wordt momenteel niks geproduceerd behalve prototypes. De directie heeft dan ook een onderhoud aangevraagd met CAT om eventuele garanties te bekomen.
Sauer: de jaarlijkse verkoop zal 40% lager liggen dan vorig jaar (dit zal niet meer zakken).
De stellkolben blijven nog lopen tot eind dit jaar.
De productie voor Hoerbiger is volop op gang en is nu qua omzet zelfs groter dan CAT op jaarbasis.
Er lopen nog enkele nieuwe projecten van Woodward, Klaas en Hoerbiger.

In Roemeniƫ worden er slechts zes mensen tewerkgesteld, het probleem is dat er maar werk is voor twee dagen, dus wordt de vraag gesteld om halftijds te werken enerzijds om reden dat ze niet kunnen stempelen en anderzijds de geringe productie.

Gezien de triestige economische situatie hebben de bedienden nu ook gestemd om eventueel over te stappen naar een 4/5 systeem.
De uitslag van de stemming was JA 59%, NEE 41 %.
De uitslag van de stemming werd aan alle bedienden kenbaar gemaakt via E-mail. Nu al werd overeengekomen dat bij een volgende stemming de resultaten van de stemming zullen uitgehangen worden (conform stemming bij arbeiders).
De onderhandelingen over de modaliteiten om over te stappen naar een 4/5 systeem bij de bedienden zijn nog volop bezig met alle fracties.
Op de externen “Orbid” zal niet bespaard worden, deze externen zijn noodzakelijk voor de werking van de onderneming het gaat om iemand voor de planning en de logistiek + financiĆ«n en software problemen.

Geen opmerkingen: