woensdag 8 april 2009

WEMA

Vanmorgen heeft de directie op de syndicale vergadering een voorstel gedaan omtrent de werkregeling voor de komende periode.
Door de grote terugval aan bestellingen wegens de economische crisis en daar er geen tekenen op beterschap is voor de komende maanden zijn besparingen noodzakelijk geworden.

Het voorstel van de directie:

Tot aan het verlof blijft het huidig systeem (2 dagen dop op 2 weken) lopen. Met oproepmogelijkheid volgens de noodwendigheid.
Vanaf het verlof wordt het systeem van tijdelijke werkloosheid uitgebreid voor 1/3e van het totaal (circa 50 werknemers). voor de overige 2/3e (circa 100 werknemers) zou het huidig systeem behouden blijven.
De uitbreiding houdt in dat er 13 weken ononderbroken wordt gestempeld. Hier zal er geen oproep zijn om te komen werken zodat de betrokkene de kans krijgt om interimwerk te doen, opleiding te volgen of van een lange vakantie te genieten.
De week voor het verlof en de week na het verlof zou een gewone werkweek zijn, verdeeld in 2 groepen.
Tegen dinsdag 21 april op de ondernemingsraad zou men tot een akkoord willen komen met de belofte dat er tot 7 november geen naakte ontslagen zouden vallen.
Voor de bedienden zal er nagegaan worden of er bijkomende maatregelen mogelijk zijn (nu reeds 4/5den).

Geen opmerkingen: